İş'te Gündem

Dev şirket işten çıkarmalara başlıyor!

Tesla'nın işe alımları durduracağı ve bir sonraki çeyrekte bazı çalışanlarını işten çıkaracağı iddia edildi.
Player yükleniyor...
Haberler / EKONOMİ
22 Aralık 2022 Perşembe 00:00

ABD’li elektrikli araç şirketi Tesla, çalışanlara yaptığı bildirimde, işe alımları durdurduğunu ve çalışanların bir kısmını işten çıkaracağını açıkladı.

ABD’li haber sitesi Electrek’te yer alan haberde, Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla işten çıkarmaların önümüzdeki çeyrekte yapılacağını duyurdu. Konuya yakın bir kaynağa göre Tesla, çalışanlarına işe alımları donduracağını söyledi ve önümüzdeki çeyrekte başka bir işten çıkarma dalgasının geleceğini doğruladı. 

#reklam#

Tesla hâlâ bazı üretim alanlarında genişlemeyi planladığından işçiler konusundaki önlemlerin ne kadar kapsamlı olacağı net değil.

Kararda şirketin neredeyse her çeyrekte yeni rekorlar kırmasına rağmen hisselerinin tüm yıl boyunca düşmesi de etkili oldu. Nisan 2022'den bu yana Tesla hisseleri yüzde 59 değer kaybetti.

DÜNYANIN EN ZENGİNİ UNVANI NI KAYBETMİŞTİ

Yakın zamanda dünyanın en zengin adamı konumunu kaybeden Elon Musk, hafta sonu Twitter'ın CEO'luğu görevinden istifa etme ihtimalini gündeme getirerek Tesla yatırımcılarını biraz rahatlatmıştı.

Musk ayrıca geçtiğimiz hafta 3,6 milyar dolarlık Tesla hissesi satmıştı. Ünlü milyarder böylece bu yıl elektrikli araç şirketinden yaklaşık 40 milyar dolarlık hisse satmış oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem