İş'te Gündem

Derimod, İtalya'nın ünlü markasını Türkiye'ye getiriyor

Derimod Başkan Yardımcısı Murat Zaim, "Bu yılın ilk dört ayında bütçemizin üzerinde satış rakamlarına ulaştık. 2022’ye başlarken 1.3 milyar TL olan ciro hedefimizi, 1,5 milyar TL olarak revize ettik. Derimod olarak ilk kez bu yıl 100 milyon dolarlık bir ciroya ulaşmış olacağız" dedi.
Player yükleniyor...
Haberler / EKONOMİ
10 Mayıs 2022 Salı 00:00

Derimod ‘jenerik bir marka’ ve Türkiye’de deri ceket denilince ilk akla açık ara Derimod geliyor. 45 yıl önce Ümit Zaim’in hedefi Türk derisini dünya markası yapmaktı. Biz de ikinci nesil olarak ana hedefimizi belirledik. Derimod’un artık yeni stratejik hedefi Türk ayakkabısını dünya markası yapmak.

2022'DE İLK KEZ 100 MİLYON DOLARLIK CİRO HEDEFİNİ AŞACAK

Derimod Başkan Yardımcısı Murat Zaim, "Pandeminin ilk yılı olan 2020’yi 450 milyon TL ciro ile tamamladık. 2021’de ise 720 milyon TL’lik büyüklüğe ulaştık. Bu yılın ilk dört ayında bütçemizin üzerinde satış rakamlarına ulaştık. 2022’ye başlarken 1.3 milyar TL olan ciro hedefimizi, 1,5 milyar TL olarak revize ettik. Derimod olarak ilk kez bu yıl 100 milyon dolarlık bir ciroya ulaşmış olacağız" dedi.

#reklam#

Derimod'un ikinci kuşak temsilcisi Murat Zaim, basın toplantısında Derimod'un yeni hedeflerini açıkladı. Yurt içinde 88, yurt dışında 16 olmak üzere toplam 104 mağaza Derimod mağazası olduğunu açıklayan Zaim, "Bu yıl yurt içinde dört, yurt dışında da beş mağaza açmayı planlıyoruz. Yurt dışındaki mağaza sayımızı 2023 sonuna kadar 25’e çıkarmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Satışların pandemi öncesine döndüğünü açıklayan, Zaim, "Derimod olarak Türkiye’de AB segmentinde 2 milyonu aşkın ayakkabı satışı ile lider konumdayız. Biz bu yıl yüzde 15 adet büyümesi ile 2,3 milyon adet ayakkabı satışı ile kapatmayı öngörüyoruz ve 2023’te ise kendimize koyduğumuz 2,5 milyon adet ayakkabı satışını geçmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda ürün çeşitliliğimizi artıracağız. Bizde olmayan ama bizim koleksiyonlarımız ile eşleşebilecek dünya markalarını da yerli tasarımcıların ürünlerini de satacağız" dedi.

İtalya'nın ünlü markasını Türkiye'ye getireceklerini açıklayan Zaim, "Geox, Skechers gibi önemli Dünya markalarını Derimod’da satmaya başladık. Geox markasıyla yeni mağazalar açmayı planlıyoruz. Hedefimiz kısa sürede 100 bin çift Geox ayakkanı satmak. Ayrıca Geox'un da Türkiye'de üretim gibi çalışmaları var" diye konuştu.

YENİ HEDEF TÜRK AYAKKABISINI DÜNYA MARKASI YAPMAK

#reklam#

Derimod Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim'in yıllarca Türk derisini dünya markası yapmak için çalıştığını belirten Murat Zaim, "Babamın çalışmaları neticesini verdi. Şimdi Tüm dünya Türk derisini tanıyor. Şimdiki hedefimiz Türk ayakkabısını dünyaya tanıtmak. Artık ayakkabıyı AB’ye pazarlamak için harekete geçme zamanımızın geldiğine inanıyoruz. Bu hedef doğrultusunda Almanya’da şirketimizi açtık. Eylül ayında Almanya’daki güçlü pazaryerleri ile başlayacağız. İlerleyen süreçte kendi sitemizi açıp, department store’lara gireceğiz ve ardından da mağazalar gelecek. Bunun için de bu işin zor ve en potansiyelli bölgesi olan AB’yi seçtik. Kalite ve seçenek olarak İtalya’dan eksiğimiz yok, fiyat olarak da daha rekabetçiyiz. Biz de bir ayakkabı fiyatı 50 Euro iken avrupada ise 150 eurodan başlıyor" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem