İş'te Gündem

Denizbank'ın kaptanı Hakan Ateş'in kırılması zor rekoru!

Denizbank’ın 25 yıllık Genel Müdürlük koltuğunda oturan Hakan Ateş, dünya çapında rekora imza atıyor.
Player yükleniyor...
Haberler / İŞTEFİNANS
31 Ocak 2022 Pazartesi 00:00

Bankacılık sektörünün duayen isimlerinden DenizBank Finansal Hizmetler Grup Başkanı Hakan Ateş, banka kurup zirveye çıkarmasıyla biliniyor. 

1997 Haziran ayında DenizBank’ta Kurucu Genel Müdür olarak başladığı görevine halen devam ederek, dünya çapında bir rekora imza atan Hakan Ateş’e geçtiğimiz yıl kendisine "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" verilmişti. 

30 yıllık kariyerinde iki bankayı sıfırdan kuran Hakan Ateş'in imzasını taşıyan Garanti Bank Moskova bir başarı hikayesi olarak devam ediyor. Yine Ateş'in kurduğu DenizBank ise şu ana kadar kaydedilmiş en büyük çarpan ile dört kez el değiştirdi.

EN YÜKSEK ÇARPAN

Denizbank’ın Dexia’ya satışında söz konusu olan defter değeri üzerinden 4.7’lik çarpanın bugüne kadar sektördeki en yüksek rakam olarak bankacılık tarihine geçti.

REKOR KIRIYOR

#reklam#

Hakan Ateş 25 yıl aynı bankada Genel Müdür olarak çalışarak Türkiye’de rekor kırdı. Hakan Ateş’in dünya çapında bu görevi uzun sürdüren ilk 5 yönetici arasında da yer aldığı biliniyor.

HAKAN ATEŞ'İN BAŞARI ANAHTARI

Hakan Ateş, bankacılıktaki başarı sırrını şöyle açıklıyor; İnsanlarda üç temel motif vardır derler: Biri güç, biri sosyal, biri başarma motifi. Bendeki başarma motifi diğerlerinden daha fazla. Arkasından sosyal ve daha sonra güç motifi geliyor. Ben her zaman eksper gücümle anılmak isterim. 'Bu adam işini iyi yapıyor' demeleri benim için çok daha önemli.

HAKAN ATEŞ KİMDİR?

1959 doğumlu olan Hakan Ateş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu.

Bankacılık kariyerine 1981 yılında İş Bankası’nda Müfettiş olarak başladı. 1985 – 1994 döneminde, Interbank’ın çeşitli birimlerinde görev aldıktan sonra Elmadağ, Şişli, Bakırköy, İzmir ve Merkez Şubeleri’nde Şube Müdürlüğü yaptı. 

Interbank’ın Nakit Yönetimi sistemini kurdu ve 1993 yılında Merkezi Operasyon’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 

#reklam#

1994 Aralık ve 1996 Temmuz döneminde, Bank Ekspres’te Mali İşler ve Operasyon’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 

Bank of America’nın danışmanlığında bankanın yeniden yapılandırılması projesini yürüttü. Rusya’da GarantiBank Moscow’u kurdu ve 1996 Haziran’ından itibaren bir yıl boyunca Genel Müdür olarak görev yaptı.
1997 Haziran ayında DenizBank’ta Kurucu Genel Müdür olarak başladığı görevine halen devam etmektedir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem