İş'te Gündem

Çinli Chery, yatırım için Erdoğan'la görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisinde Chery International Başkanı Zhang Guibingi kabul etti.
Çinli Chery, yatırım için Erdoğan'la görüştü
Haberler / OTOMOTİV
29 Eylül 2024 Pazar 11:41

Chery, bir süredir Türkiye yatırımı için fizibilite çalışmalarına devam ediyor. Bu bağlamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Chery International CEO’su Zhang Guibing'i kabul etti.

Çinli otomotiv devi BYD’nin 1 milyar dolarlık Türkiye yatırımının ardından bir diğer Çinli üreticisi Chery de Türkiye yatırımını değerlendiriyor. Chery ve Türkiye arasındaki yatırım görüşmeleri bir süredir olumlu bir zeminde devam ediyordu.

Son olarak ise Chery International CEO’su Zhang Guibing, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Chery International CEO’su Zhang Guibing'i Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde kabul ederken görüşmelere Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da katılım sağladı. Yapılan görüşmenin detaylarına dair bir açıklama yapılmadı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sabah'tan Dilek Güngör'e "Chery ile görüşmelerde ileri aşamadayız." demişti. 

Yeni bir otomobil yatırımı daha

Chery, Türkiye'de olası bir fabrikayla hem Avrupa hem Ortadoğu'yu besleyecek bir merkez planlıyor. Chery'in içten yanmalı araçlar için imtiyaz talebinde bulunduğu, Türkiye'nin ise hibrit, elektrikli araçlar, batarya teknolojileri ve yeşil yatırımlar konusunda teşvikler vermek istediği söyleniyor.

Chery, Samsun veya Manisa’yı hedefliyor

Hatırlanacağı üzere daha önce Chery’nin fabrikanın kurulacağı yer için Samsun ve Manisa’yı değerlendirdiği ve artık imzaya çok yakın oldukları ortaya çıkmıştı.

Geçtiğimiz haftalarda bir Chery yetkilisi ise Türkiye yatırımı için ortak girişim (joint venture) modelinin de masada olduğunu belirtti: "Türkiye yatırımımızın ortaklı ya da yüzde yüz kendimizin olması konusunu henüz karara bağlamadık. Fakat, ortaklık konusunda kapımız herkese açık." ifadelerini kullanmıştı.

İspanya yatırımı 1 yıl ertelendi

Çinli Chery, bir süredir elektrikli araç üretimini Avrupa’ya taşımaya çalışıyor. Bu bağlamda firma İspanya’da bir fabrika yatırımı ile üretim yapmak istiyordu.

Chery, İspanya’daki eski Nissan fabrikasını yenileyip 1.000 kişilik istihdam oluşturarak Omoda 5’i bu yıl üretime geçirmeyi planlıyordu ancak gelen son bilgiler bu planın 1 yıl ertelendiğine işaret ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem