İş'te Gündem

Cem Küçük: Abisi bir şey yaparken Narin'e yakalanıyor, sonra onu boğazlıyor

"Annesi olayı görüyor; yardım mı etti, 'Madem bu işi gördü, ölsün' diyerek göz mü yumdu, orası net değil"
Cem Küçük: Abisi bir şey yaparken Narin'e yakalanıyor, sonra onu boğazlıyor
Haberler / GÜNDEM
14 Eylül 2024 Cumartesi 20:15

Gazeteci Cem Küçük, Diyarbakır'da kaybolduktan sonra cesedi bulunan Narin Güran'ı abisinin öldürdüğünü iddia etti. "Savcılık ifadeleri benim önümde. Oradaki yetkililerden de bilgi aldım" diyen Küçük, "19 yaşındaki abi Enes Güran, bir şey yaparken Narin kızımız onu görüyor. Bunu başkalarına söyler diye Enes onu boğazlıyor" şeklinde konuştu. Küçük, anne Yüksel Güran'ın cinayeti gördüğünü de öne sürerek, "Savcılardan biri annenin yardım ettiğini, diğeri de yardım etmediğini ama 'Madem bu işi gördü, ölsün' diyerek göz yumduğunu düşünüyor" ifadelerini kullandı. 

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe köyünde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cesedi bulunan Narin Güran'ın öldürülmesi hakkında başlatılan soruşturma devam ediyor. Soruşturmada küçük kızın annesi, abisi ve amcası dahil 10 kişi tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Korkunç cinayet kapsamında tutuklanan şüphelilerin ifadeleri kamuoyunda geniş yer tutarken, gazeteci Cem Küçük, soruşturmaya dair çarpıcı iddialarda bulundu. Küçük, Narin'i, abisi Enes Güran'ın öldürdüğünü iddia ederek, şunları söyledi:

"19 yaşındaki abi Enes Güran, bir şey yaparken (o kadarını söyleyeyim, gerisini devlet anlatır, ben anlatamam) Narin kızımız onu görüyor. Bunu başkalarına söyler diye Enes onu boğazlıyor. O arada tırnak izleri, morarma... Enes'in de yüzünde, boynunda vs tırnak izleri var, Narin'in de yüzünde boğulma izleri, tırnak izleri var. O arada o ölüyor."

"Annesi görüyor, müdahale etmiyor"

Cinayeti Narin'in annesi Yüksel Güran'ın da gördüğünü iddia eden Küçük, şöyle devam etti:

"Savcılar şöyle bir muallaktalar, bu net bir bilgi; anne yardım etti mi, yoksa sadece kızın ölümünü mü gördü? Bu bilinmiyor net olarak. Savcılardan biri annenin yardım ettiğini, diğeri de yardım etmediğini ama 'Madem bu işi gördü, ölsün' diyerek göz yumduğunu düşünüyor."

"Bilip söylemediklerimiz var" sözleri tepki çekmişti; AKP'li Ensarioğlu'ndan yeni açıklama: Amcası Salim Güran, görmemesi gereken bir şeyi gördüğü için Narin’i öldürmüş olabilir

Şimdiye kadar kim, hangi ifadeyi verdi?

Narin Güran'ın amcasının jandarma ifadesi: Arabadaki DNA eşleşmesi için ne dedi, telefon kayıtlarını neden sildi?

Narin’in amcasının mahkemedeki ifadesinin tam metni ortaya çıktı: Ben bunu açıklayamam; olay günü Narin'i görmedim

Narin cinayetinde korkunç itiraflar: "Bunu yok edeceksin, sana 200 bin lira veririm, aileni düşün"

Tutuklanan itirafçı Nevzat Bahtiyar ifadesini değiştirdi: Amca Salim Güran "Arif'in kızını öldürdüm, cesedi alıp yok edeceksin, yoksa seni öldürürüm" dedi

İşte Narin’in cesedini dereye bıraktığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar’ın verdiği 3 ayrı ifadedeki 5 çelişki

Narin cinayeti soruşturmasında ikinci tanığın ifadesi ortaya çıktı: Salim'i, Narin'in evinin orada gördüm

Narin’in annesinin ifadesi ortaya çıktı: “Narin seni ve amcayı gördüğü için mi öldürdünüz?”

Hukukçu yazar Çalıkuşu Narin soruşturmasını inceledi: Çapraz sorgu devam ederken ifadeler nasıl sızdı, kısıtlama yok muydu, kim göz yumdu?

Narin'in tutuklamaya sevk edilen abisinin ifadesi ortaya çıktı: Sırtındaki çizikler için "duvara yaslandım", gözündeki morluk için "kendimi yumrukladım" dedi

Narin'in tutuklanan abisi Enes Güran'ın savcılık ifadesi: "Nevzat, böyle bir olayı para için yapabilir" dedi, olay gününü anlattı

Amca Salim Güran'ın yeni ifadesinde 'mermiler' yok oldu: "Arif'in ahırında 380 mermi yakalandı, kayıtları sildim" demişti, bu kez "hayat kadınları"nı öne sürdü

Amca ve işçisinin, cinayet delili mesajları Narin dosyasında: "Sana ait bir şey düşmüş sondaki yamaçta", "Tamam daha ölmemiş"

Narin'in kaybolduğu 19 günde neler yaşandı?

Olay, 21 Ağustos'ta öğleden sonra Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde meydana geldi. Saat 13.50’de evden çıkarak Kur'an kursuna giden Narin Güran, o gün en son 18.47’de görüldü. Evlerine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla aradı. Köylülerle yapılan aramadan da sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran, aynı gün saat 20.00 sıralarında jandarma karakoluna giderek kızının kayıp olduğunu bildirdi.

Bunun üzerine bölgeye Bağlar Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerinden de arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem