İş'te Gündem

Burhan Kuzu son yolculuğuna uğurlandı

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden AK Parti kurucularından, eski TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, son yolculuğuna uğurlandı.
Player yükleniyor...
Haberler / GÜNDEM
2 Kasım 2020 Pazartesi 00:00

65 yaşında hayatını kaybeden Kuzu'nun cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Corona virüs salgını sonrası Burhan Hoca'yı çok kısa sürede kaybettik" dedi. Kuzu, Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Eski TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve 22., 23., 24. ve 26. dönem AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Yaklaşık iki haftadır tedavi gördüğü corona virüse yenik düşen Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Burhan Kuzu için İstanbul Fatih Camii’nde cenaze namazı kılındı.

#reklam#

Burhan Kuzu'nun cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Koronavirüs tedbirlerine uygun şekilde kılınan cenaze namazının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törene katılanlara yönelik kısa bir açıklamada bulundu.

ERDOĞAN: BURHAN HOCA'YI SALGIN SONRASI ÇOK KISA SÜREDE KAYBETTİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “Musallada bulunan değerli dava arkadaşımız yol arkadaşımız Prof. Dr. Burhan Kuzu hocamızı ebedi yolculuğuna uğurluyoruz. Her nefis ölümü tadacaktır. Bu tabi Burhan Hoca’mız için değil tüm insanlar geçerli olan bir hüküm. Bunun nerede ne zaman nasıl geleceği belli değil. İzmir’de yaşanan hadise ortada. 80’e yakın vefat bine yakın yaralı var. Bunların hiçbirinin böyle bir akıbetle imtihan olacakları belki akıllarından geçmiyordu. Burhan hoca'yı salgın sonrası çok kısa sürede kaybettik. Rabbim bizlere iman Kur'an üzerine ölmeyi nasip etsin. Burhan Hoca’mız İstanbul Üniversitesi'nde özellikle davasını bilene anayasa hukukçusunun olmadığı dönemde davasını bilen biri olarak görev yaptı. Oradan yetiştirdiği öğrencilerle övündü hep. Parlamentoda birlikte yürüdüğümüz yolculuğumuz oldu Cumhurbaşkanlığı danışmanım oldu. Corona virüsle olan mücadelesinde kaybettik. Öncelikle ailesi olmak üzere milletimizin başı sağ olsun” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem