İş'te Gündem

Böyle kar dünyada yok: 4.5 milyar dolar götürmüş

Erzincan'daki altın madeni şirketi olan yabancı sermaye '100 milyon dolar yatırım yaptım, 4.5 milyar dolar kar transfer ettim' diyor. Yani '1 koydum 40 aldım' diyor. Böyle bir kâr yok.
Böyle kar dünyada yok: 4.5 milyar dolar götürmüş
Haberler / EKONOMİ
22 Şubat 2024 Perşembe 16:06

Eski Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi, İliç'teki altın madeninde yaşanan göçük ile ilgili yaptığı konuşmada, " Altın madenciliğini bence Eti Maden'e vermek lazım. Eti Maden'in eski halini yeniden devreye sokmak lazım dedi. 

Eski Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi, NTV'de katıldığı program Erzincan İliç'teki altın madeninde 9 işçinin altında kaldığı toprak kayması ile ilgili değerlendirmede bulundu. Çelebi, altın madenciliği işletmelerinin Eti Maden'e verilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Eti Maden çok deneyimli bir yapı. Tarihi ve mühendislik yapısı güçlü bir kurum. Çözüm üretmek lazım. Bütün bu altın madenleri işletmelerini Eti Maden'e bağlamak lazım.

Yabancı sermayenin Erzincan'daki altın madeni şirketi olan yabancı sermaye '100 milyon dolar yatırım yaptım, 4.5 milyar dolar kar transfer ettim' diyor. Yani '1 koydum 40 aldım' diyor. Böyle bir kâr yok.

Gene bu yabancı sermaye Eti Maden ile ortak olsun ama Eti maden işletsin, yatırımı kontrol etsin, yöre halkına zarar gelmesin ve Türkiye'nin menfaatleri korunsun.

Bu konularda Eti Maden'in devrede olması lazım. Eti Maden'in eski halini yeniden devreye sokmak lazım."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem