İş'te Gündem

Borsaya yatırım yaparken dikkat! Ucuz hisse her zaman iyi olmaz!

Borsada yatırım yapmak için sadece paranızın olması yetmiyor. Şirketleri tanımak ve biraz da finansal okuryazarlık gerekiyor. Borsada yatırım yapanları uyaran uzmanlar, ‘Bir hissenin ucuz olması iyi olduğunu göstermez, fiyat kazanç oranına bakılmalı’ diyor.
Player yükleniyor...
Haberler / İŞTEFİNANS
20 Temmuz 2020 Pazartesi 00:00

Borsada yatırım yapmak için sadece paranızın olması yetmiyor. Şirketleri tanımak ve biraz da finansal okuryazarlık gerekiyor. Kulaktan dolma bilgilerle değil, iyi araştırarak tercih yapmak size kazandıracaktır. Özellikle sosyal medyadaki dedikodu ve tavsiyeler ile bazı sosyal medya gruplarında oluşan önerilere çok temkinli yaklaşmak gerekiyor. Bu mecralar kullanılarak dolandırıcılık yapıldığını yetkili kurumlar açıklayarak yatırımcıları uyarıyor.

UZMANLAR, herhangi bir hisse alırken bir şirkete ortak olduğunuzu unutmamamınız gerektiğini belirtiyor. Uzmanlara göre hak ettiği değerin altında işlem gören hisseler genelde yatırımcıların gözdesi oluyor. Çünkü bu hisselerde yükselme potansiyeli görüyorlar. Ancak burada fiyat kazanç oranına bakmakta fayda var. Burada şirketlerin fiyat kazanç oranlarını karşılaştırmak da size fikir verecektir.

#reklam#

UZMANLARA göre, bir şirket beklenenden daha az büyür ya da kazanç elde ederse hisseleri ucuzlayabilir. Bu o hissenin ucuz olmasına rağmen iyi olduğunu göstermez. Hissenin niçin ucuzladığı önemli. Bir hissenin fiyatının yüksek olması da o hissenin kötü olduğunu göstermez.

BU HAFTA SANAYİ ENDEKSİ ARTTI

BORSA İstanbul'da BIST 100 endeksi, geçen haftayı yüzde 3,46'lık kazançla 118.786,09 puandan kapattı. Borsa İstanbul Mali Endeksi ise yüzde 3,68'lik artışla 126.316,94 puana, Sanayi Endeksi yüzde 5,04'lük primle 159.582,41 puana, Hizmetler Endeksi yüzde 2,58'lik değerle 106.283,73 puana, Teknoloji Endeksi ise yüzde 3,98'lik kazançla 159.464,66 puana yükseldi. Borsa İstanbul'da en yüksek işlem hacmi 5 milyar 945 milyon lirayla Emlak Konut GMYO'da oldu.

BORSA İstanbul'da hisseleri işlem gören en değerli şirketler 44 milyar 708 milyon lirayla Koç Holding, 43 milyar 20 milyon lirayla BİM Mağazalar ve 37 milyar 118 milyon lirayla da Aselsan şeklinde sıralandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem