İş'te Gündem

Borsa İstanbul eski Genel Müdürü Hakan Atilla'dan eleştiri: Yüzyılın vergileri gelsin

Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı ve eski Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, Resmi Gazete'de bugün yayımlanan vergi artışlarını kinayeli bir biçimde eleştirerek, "Yüzyılın vergileri gelsin" yazdı.
Borsa İstanbul eski Genel Müdürü Hakan Atilla'dan eleştiri: Yüzyılın vergileri gelsin
Haberler / İŞTEFİNANS
7 Temmuz 2023 Cuma 19:54

Instagram hesabından paylaşımda bulunan Atilla bir baykuş resmi paylaşarak, "Bu kadar az vergi ile ülke mi yönetilir, yüzyılın vergileri gelsin" yazdı. 

Atilla daha sonra da bir horoz fotoğrafı kullanarak, "Vasıf gerektirmeyen, hiç hesap ödemeyen, kısa sürede zenginleştiren ve enflasyondan da etkilenmeyen bir iş arıyorum" ifadelerini içeren bir paylaşım yaptı. 

Hakan Atilla, Halkbank’ın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı'yken 27 Mart 2017’de bono görüşmeleri için gittiği New York’taki JFK havalimanında "İran'a yönelik ABD yaptırımlarını deldiği" iddiasıyla gözaltına alındı ve yargılandığı davada 32 ay hapis cezasına çarptırıldı. Atilla, cezaevi ve yargı sürecinde yaşadıklarını davanın adına gönderme yaparak “ABD Atilla'ya karşı” ismiyle kitaplaştırmıştı

Atilla, hapiste geçirdiği süre göz önünde bulundurularak ve iyi hal indirimi uygulanması sonucu 20 Temmuz 2019'da tahliye edildi.

Göçmen bürosundaki sınır dışı işlemlerinin tamamlanmasının ardından Atilla, 24 Temmuz 2019'da Türkiye'ye geldi, 21 Ekim 2019'da Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atandı.

Atama kararını, Atilla Türkiye'ye döndüğünde kendisini havalimanında karşılayan dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak duyurmuştu.

Atilla, 8 Mart 2021'de Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'nden istifa etti. 

Atilla, 1 Mayıs 2023'te ailesiyle Kıbrıs'a giderken havalimanından karakola götürülmüştü. Daha sonra Atilla'nın Borsa İstanbul'dan ayrıldığı gün pasaportunun iptal edildiği anlaşıldı. Atilla, 2 Mayıs'ta sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

“Ailenle Kıbrıs'a gitmek isterken alanda pasaporta el konmak isteniyor, çıkış yasağı tebliğ eğilmek üzere karakola götürülüyorsun. Sebep ne belli değil, yasağı koyan kim belli değil. Havaalanlarında alıkonmaya ben alıştım da aileme ayıp oluyor. Ülkemize yıllarca hizmet ettik, onu el üstünde tuttuk, savunduk, koruduk. Karşılığında gördüğümüz muamele alanlarda alıkonma. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner" 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem