İş'te Gündem

Bodrum Mandarin’deki 117 metrekarenin sırrı! Aydın Ayaydın’ın evini kim kurtardı?

Bodrum'un sosyetik sitelerinden Mandarin'de evi bulunan AKP'nin Muğla adayı Aydın Ayaydın'ın, orman arazisine taşan evinin bulunduğu alanın orman arazisinden çıkarıldığı belirtildi.
Bodrum Mandarin’deki 117 metrekarenin sırrı!  Aydın Ayaydın’ın evini kim kurtardı?
Haberler / GÜNDEM
9 Ocak 2024 Salı 07:52

Bodrum’un gözde sitesi Mandarin’de eski ANAP ve CHP milletvekili Aydın Ayaydın’ın aldığı evin tuvaleti ve müştemilatı orman arazisine taştı.

Anlaşmazlığı gidermek için Erdoğan özel bir Cumhurbaşkanlığı kararı alıp eve komşu 117 metrekareyi orman olmaktan çıkardı.

10 Haber'den Ruhi Sanyer'in haberine göre "Bu yılın başında, 26 Ocak 2023 günü Resmi Gazete’yi görenler çok şaşırdı. O günkü Resmi Gazete’de Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Göltürkbükü beldesinde, 104 ada 2A parselindeki 117 metrekarelik bir orman alanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı bir kararla orman alanı olmaktan çıkarılıyordu".

Cumhurbaşkanı’nın orman olmaktan çıkardığı 117 metrekarelik alanın yeri de çok çarpıcıydı: Türk sosyetesinin Bodrum’un ünlü Cennet Koyu yakınındaki gözde sitesi Mandarin’deki bazı evlerin hemen yanında, evlerle yol arasında kalan dar bir alandı bu 117 metrekare.

Peki o ev kimindi?

10Haber, yaptığı araştırma sonunda o evin, siyasetle yakından ilgili isimlerin hiç de yabancısı olmayan birine ait olduğunu saptadı.

Eski EmlakBank Genel Müdürü, eski ANAP ve CHP milletvekili Aydın Ayaydın’dı o evin sahibi.

Söylendiğine göre ‘Harita mühendislerinin hatası’ nedeniyle kısmen Mandarin’in arsasından dışarı taştı, komşu orman arazisine tecavüz etti.

Bu binanın bahçe katını Prof. Dr. Aydın Ayaydın satın aldı ve yaz aylarında orada oturmaya başladı.

Dairenin tuvaletiyle müştemilatını Külliye kurtardı.

Proje gerçekleştirilirken harita mühendisleri yanlış ölçüm yapmış, Ayaydın’ın tuvaleti ve müştemilat orman sınırı içindeki arazinin 34 metrekarelik bölümü üzerine inşa edilmişti.

Mandarin sitesi ve Mandarin otel Göltürkbükü beldesinin en gözde mevkisinde bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem