İş'te Gündem

Bir milyon abone daha fazla fatura ödeyecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Ba­kanı Alparslan Bay­raktar, elektrik ve do­ğalgaz kullanımın­da ‘gelire göre fatura’ düzenlemesinin de­tayları hakkında ko­nuştu.
Bir milyon abone daha fazla fatura ödeyecek
Haberler / EKONOMİ
23 Eylül 2024 Pazartesi 08:26

Habertürk TV'de açıklamalar yapan Bakan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz fatu­ralarında ciddi destek uygulandığını, imkan doğrultusunda bu uygulamanın devam ede­ceğini kaydetti.

“Yüzde 3’lük dilim yüksek tüketim kategorisinde”

Desteklere ileride tüketim esaslı uygula­ma modeliyle devam edilmesinin planlan­dığına işaret eden Bayraktar, “Çok elektrik tüketenin maliyetine katlandığı destek mo­deline geçmek istiyoruz.

Bu süreçte önce­likli çalıştığımız alanlardan bir tanesi aynı zamanda enflasyonla mücadele.

Bu arada tü­ketim gruplarında farklı bir uygulama içe­risine girebiliriz” diye konuştu. Yüzde 3’lük dilimin yüksek tüketim kategorisinde yer aldığını tahmin ettiklerini dile getiren Bay­raktar, maliyetine katlanabilecek gruplarda maliyet esaslı fiyatlandırmaya geçmeyi he­deflediklerini bildirdi. Bayraktar, yaklaşık 1 milyon aboneyi etkileyeceği düşünülen uy­gulamanın 2025’te hayata geçmesini planla­dıklarını söyledi.

“Sakarya Gaz Sahası’na yurt dışından ortaklık talepleri geldi”

Sakarya Gaz Sahası’nda keşfedilen doğal gazın rekor sürede karaya ulaştırıldığını da belirten Bayraktar, bu başarının yurt dışın­daki şirketlerin de dikkatini çektiğini söy­ledi. Bayraktar, “Uluslararası petrol ve doğal gaz şirketlerinden Sakarya sahasında ortak­lık için teklifini veren var. Mevcut sahaya or­tak olmak isteyenler var” diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem