İş'te Gündem

Bilim insanları araştırdı; işte ömrü uzatan diyet

Yemeye ayırdığınız vakti 24'e bölmek yerine 8 saatle sınırlandıran bu diyette, temelde yediklerinizi değil yediğiniz zamanı kısıtlıyor.
Player yükleniyor...
Haberler / İŞTEMAGAZİN
28 Aralık 2019 Cumartesi 00:00

New England Tıp dergisindeki bir makalede, günün 6-8 saatinde gıda tüketip geri kalan 16-18 saatinde yemekten uzak durmanın, birçok hastalığı engellediği belirtildi. Ayrıca bu diyetin kan basıncını düşürdüğü ve ömrü uzattığı tespiti edildi.

Yemeye ayırdığınız vakti 24'e bölmek yerine 8 saatle sınırlandıran bu diyette, temelde yediklerinizi değil yediğiniz zamanı kısıtlıyor. 8 saat boyunca istediğinizi yedikten sonra 16 gıda tüketmediğiniz bu diyet,  vücudunuzun dinlenmesini, kendini onarmasını ve kalorileri yakmasını sağlıyor.

Böylelikle hızlı bir şekilde zayıflayabiliyorsunuz. Geçen yıl oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan 8 saat diyeti modelini 8-18 diyeti olarak uygulayarak 15 kilo verdiğini açıklamıştı.

Makaleye göre, orucun obezite, diyabet ve kalp rahatsızlıklarının tedavisi için bir yöntem olarak önerilebileceği vurgulanıyor.

Bunun için “günlük sınırlı tüketim” ve “haftada 2 gün oruç tutma” olarak 2 yöntem ortaya konuluyor. Ayrıca yenilenme hormonları en üst düzeye çıkıyor ve düşük kalorili diyetlerin neden olduğu hücre içi hasar ortadan kalkıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem