İş'te Gündem

Basketbol'da Fenerbahçe Şampiyon

2023-24 sezonu play-off final serisinin dördüncü maçında Fenerbahçe Beko, uzatmaya giden maçı 80-72 kazanarak, seriyi 3-1 yaptı ve şampiyonluğunu ilan etti.
Basketbol'da Fenerbahçe Şampiyon
Haberler / SPOR
13 Haziran 2024 Perşembe 00:25

Fenerbahçe Beko, Basketbol Süper Ligi 2023-24 sezonu play-off final serisinin dördüncü maçında Anadolu Efes'i 80-72 mağlup etti ve taraftarı önünde seriyi 3-1 yaparak şampiyon oldu.

Maça çok iyi başlayan ev sahibi Fenerbahçe Beko, ikinci çeyrekte skoru 32-12'ye getirerek farkı 20 sayıya kadar yükseltti. Ancak ikinci periyodun son bölümünde vitesi yükselten Efes, Beaubois'nın sayılarıyla devreye 36-33 geride girdi ve farkı 3 sayıya indirdi. 

Üçüncü çeyrekte iyi oyununu sürdüren Efes, periyodun bitimine 2 dakika kala skoru 48-47 yaptı ve maçta ilk kez öne geçti.

Nefes kesen dördüncü çeyrek sonunda son hücumu kullanan Efes'te, Larkin şutu kaçırdı. Doğuş Özdemiroğlu pozisyonu tamamlamak istedi ancak, Papagiannis'in bloğuyla normal süre 64-64 sona erdi.

Uzatmalara giden maçta, Fenerbahçe Beko'nun yıldızı Nigel Hayes Davis sahne aldı. Uzatma devresinde 12 sayı atan Davis, Fenerbahçe Beko'nun maçı 80-72 kazanarak seriyi 3-1 yapmasında ve şampiyonluğu ilan etmesinde kritik bir rol oynadı.

Fenerbahçe'de, 19 sayı atan Tarık Biberovic takımının en skorer ismi olurken, Nigel Hayes Davis 16 sayı, Scottie Wilbekin 12 sayı, Dyshawn Pierre 10 sayı ile oynadı.

Anadolu Efes'te, 20 sayı atan Elijah Bryant skor yükünü sırtlanırken, Rodrigue Beaubois ve Shane Larkin 11'er sayı, Derek Willis 10 sayı kaydetti.

MVP NIGEL HAYES DAVIS

Fenerbahçe Beko'nun Amerikalı basketbolcusu Nigel Hayes-Davis, play-off final serisinin En Değerli Oyuncusu (MVP) seçildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem