İş'te Gündem

Bakan Yerlikaya Ankara'yı dağıttı: O isim görevden alındı

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun en güvendiği isimlerden olan eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz görevden alınmıştı.
Bakan Yerlikaya Ankara'yı dağıttı: O isim görevden alındı
Haberler / GÜNDEM
28 Ağustos 2023 Pazartesi 07:59

Dün açıklanan atama kararında Yılmaz’ın ekibinde yer alan onlarca emniyet müdürü kızak göreve çekildi.Ayrıca kızağa çekilen ve haklarında bazı suçlamalar bulunan isimler hakkında ise Emniyet Genel Müdürlüğü Tetfiş Kurulu Başkanlığı’nca soruşturma başlatılacağı öğrenildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 2 Ağustos günü yayımlanan kararnameyle Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz görevden alınmıştı. Adı Sedat Peker’in ifşalarında da geçen Yılmaz eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun en yakınındaki isimlerdendi. Hatta Soylu’nun bazı dosyaları Yılmaz’a hazırlattığı iddia ediliyordu.

40’a yakın emniyet müdürü kızak göreve çekildi

HalkTV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre Yılmaz’ın görevden alınmasının ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde büyük değişikliklerin yapılacağı iddia ediliyordu. Beklenen oldu.

Önceki gün yayınlanan atama kararında Servet Yılmaz’ın Ankara Emniyeti’nde oluşturduğu ekip tasfiye edildi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 40’a yakın isim Polis Akademisi Başkanlığı’nda görevlendirilerek kızak göreve çekildi.

Ayrıca Yılmaz’ın ekibinde yer alan ve suça bulaştığı iddia edilen önemli isimler hakkında ise Emniyet Genel Müdürlüğü Tetfiş Kurulu Başkanlığı’nca soruşturma başlatılacağı öğrenildi.

Öte yandan bu atamalar emniyet teşkilatında, “Yerlikaya’nın Soylu ekibini tasfiye etme konusunda kararlılığını gösteriyor” şeklinde değerlendirildi.

İşte o isimlerden bazıları

Çankaya Emniyet Müdürü Zafer Kalkan, Polatlı Emniyet Müdürü Cemil Karakaya, Sincan ve Etimesgut ve Kahramankazan ilçelerinden sorumlu Erkut Er, Yeni Mahalle Emniyet Müdürü Şerif Ali İlker, Özel Güvenlik Şube Müdürü Mümin Topaktaş kızağa çekilen isimlerden bazıları.

Ne olmuştu?

Sedat Peker, Servet Yılmaz için şunları söylemişti: “Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, akrabanın hatırı için sana hiç dokunmuyordum. Artık benden her kötülüğü bekle.

Ulan benim Mersin’de hangi yakınım var da, ona uyuşturucu takibi yapıp, benim ismimi o dosyaya karıştıracaksın? Size yazıklar olsun. Ulan Devletin namusunu kirlettiniz.

Geçmişte bana yapılan suç örgütü operasyonunda, bana yakınsın diye seni sürgüne yollamadılar mı? Ulan siz nasıl adamsınız arkadaş ya? Saygı duyduğum akrabanı arattırıp, ‘olaylarda benim adımı geçirtmesin’ diye, alttan alttan da Süslü Sülü’nün emri ile bu şerefsizliği yapıyorsun.

Bu ülkede namuslu devlet adamları var. Hangi namuzsuzluğu yaparsanız yapın, benim üstüme yapışmaz. Sana sözüm olsun, toplattırdığın tüm rüşvet paralarının kimlerde olduğunu ayrıca da neler yaptığını tüm dünyaya anlatacam.

Ulan utanmaz, sen ortak dostumuz olan avukata demiyor muydun; ‘iyiki Sedat Peker’in yüzünden geçmişte sürgün yedim.

FETÖ’cüler gittikten sonra bu sayede önüm açıldı’ deyip , gülmüyor muydun ? Önce benim örgütteydin, şimdi Sülü’nün örgütüne mi geçtin? Kahpesiniz ulan siz.“

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem