İş'te Gündem

Bakan Nebati: Enflasyon korumalı tahvil tamam

Bakan Nebati, bireysel yatırımcıya yönelik enflasyon korumalı tahvilin tasarım çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.
Player yükleniyor...
Haberler / EKONOMİ
2 Mayıs 2022 Pazartesi 00:00

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonla mücadele kapsamında atılan adımlarla birlikte, Enflasyon beklentilerini de gün be gün iyileştirmeyi ve enflasyon ataletini kırmayı amaçladıklarını söyledi. Nebati, “Bu çerçevede önümüzdeki dönemde enflasyonda uzun vadeye sirayet edecek ve kalıcı olacak bir katılaşma eğilimi beklemiyoruz” dedi.

Hürriyet'in haberine göre Nebati, bireysel yatırımcıya yönelik enflasyon korumalı tahvilin tasarım çalışmalarının tamamlandığını da bildirdi.

#reklam#

TL cinsi varlıklara yönelimi arttırma çalışmalar kapsamında bireysel yatırımcının ilgisini çekebilecek farklı borçlanma enstrüman alternatifleri hazırladıklarını anlatan Nebati, şöyle devam etti:

“İhtiyaç duyulması halinde devreye alınacak bu enstrümanlara yönelik ilgili kurumlarımızın çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu alternatiflerden biri olan bireysel yatırımcıya yönelik enflasyon korumalı tahvilin tasarımı ve geliştirilmesi çalışmalarımızı tamamladık. Söz konusu senedin ihracına ilişkin diğer operasyonel süreçlerin tamamlanmasının ardından ihracın zamanlamasına piyasa şartları ve Hazine borçlanma stratejilerimiz çerçevesinde karar vererek kamuoyuyla paylaşacağız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem