İş'te Gündem

Bakan Karaismailoğlu: Yurt dışı uçuşlar risksiz ülkelere olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, yurt dışı uçuşların kontrollü başlatıldığını belirterek, 15 Haziran itibarıyla risksiz ülkelerle tarifeli uçuş operasyonlarının başlayacağını söyledi.
Player yükleniyor...
Haberler / EKONOMİ
11 Haziran 2020 Perşembe 00:00

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kırıkkale'de Ankara- Sivas yüksek hızlı tren (YHT) hattında incelemelerde bulunarak, "Ülkemizin şu anda devam eden en önemli projelerinden bir tanesi Ankara-Sivas projesi. İnşallah bu yıl bitmeden Ankara'dan Sivas'a hızlı tren ile bağlanmış olacağız." dedi.

Bakan Karaismailoğlu, Osmangazi Mahallesinde bulunan yüksek hızlı tren şantiyesinde brifing aldı, ardından hattın geçtiği Delice ilçesi Çelikli beldesindeki çalışmaları inceledi.

Elektrifikasyon bakım otosunu da gezen Karaismailoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şu anda Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattının güzergahı üzerinde olduklarını söyledi.

Yapılan çalışmalar hakkında gerekli incelemelerde bulunmak ve çalışma arkadaşlarıyla istişare etmek üzere kente geldiğini ifade eden Karaismailoğlu, burada özverili yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Mart ayından itibaren dünyada COVID-19 süreci başladığını anımsatan Karaismailoğlu, bu salgın sürecinde şantiyelerde bütün tedbirleri aldıklarını ve çalışmaları çok ciddi bir şekilde devam ettirdiklerini, kapanan hiçbir şantiyeleri olmadığını aktardı.

#reklam#

Bütün çalışma arkadaşları ile özverili şekilde vatana, millete hizmet etme noktasında yoğun bir çalışma yürütüldüğüne dikkati çeken Karaismailoğlu, şunları söyledi:

"Ülkemizin şu anda devam eden en önemli projelerinden bir tanesi Ankara-Sivas projesi. İnşallah bu yıl bitmeden Ankara'dan Sivas'a hızlı tren ile bağlanmış olacağız. Yani Sivas'tan binen bir vatandaşımız İstanbul'a kadar hızlı tren ile gitmiş olacak. Yine Ankara, Eskişehir güzergahlarını da kullanmış olacaklar. Ülkemiz demir yolunda şu anda büyük bir atılım içerisinde. Devam eden projelerimiz, çalışan hızlı hatlarımız inşallah yıl içerisinde Konya-Karaman'ı da bitirmeye çalışacağız. Karaman-Ereğli arası çalışmalarımız, Ankara-İzmir çalışmalarımız devam ediyor. Yine Adana, Mersin, Gaziantep inşallah altyapı çalışmaları devam ediyor. Üstyapı ihalesini temmuz ayında tamamlayacağız. Bursa-Bilecik Osmaneli ilçesini Ankara-İstanbul hattına bağlayıp temmuz ayı içerisinde planlamasını yaparak, inşallah 2023 yılına 5 bin 500 kilometrelik bir hızlı tren hattı ile girmeyi planlıyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem