İş'te Gündem

Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde 40 ülke, pandemi sonrası küresel fırsatları mercek altına alacak  

Türkiye’nin uluslararası alanda en prestijli sivil toplum organizasyonları arasında gösterilen Avrasya Ekonomi Zirvesi, pandemi nedeniyle bu yıl sanal ve yüz yüze olmak üzere ikiz formatta düzenlenecek.
Player yükleniyor...
Haberler / EKONOMİ
28 Haziran 2021 Pazartesi 00:00

Türkiye’nin uluslararası alanda en prestijli sivil toplum organizasyonları arasında gösterilen ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) desteğiyle Marmara Grubu Vakfı tarafından 24’üncüsü düzenlenen Avrasya Ekonomi Zirvesi için geri sayım sürüyor.

Bu yıl 7 – 9 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek zirveye 40 ülkeden cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanların da aralarında bulunduğu siyasetçilerin yanı sıra diplomatlar, akademisyenler, dini liderler ve iş insanları katılacak. Zirvede pandeminin uluslararası ekonomi ve ticarete etkileri, iklim değişikliği, sürdürülebilir üretim, enerji kaynakları gibi küresel düzeyde çözüm bekleyen birçok konu mercek altına alınacak.

#reklam#

Marmara Grubu Vakfı Başkanı Dr. Akkan Suver, dünya genelinde yaklaşık 4 milyon kişinin ölümüne yol açan COVID – 19 pandemisinin bilim ve teknolojinin tüm imkânlarına rağmen insanlığın doğaya hakim olamadığını çarpıcı bir şekilde ortaya koyduğunu vurguladı. Salgın sürecinde küresel ölçekte iş birliği ve dayanışma gereğinin bir kez daha görüldüğüne dikkat çeken Suver, şöyle devam etti:

DÜNYA COVID – 19’DAN ÇOK DAHA BÜYÜK TEHDİTLERLE KARŞI KARŞIYA

“24’üncüsünü düzenleyeceğimiz Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde pandemi döneminin deneyimleri ışığında hükümetlerin ve sivil toplumun sağlık konularına katılımları ile ilgili rollerini tartışmaya açacağız. Mevcut pandemi ile mücadeleyi kazansak bile dünyamız gelecekte kitlesel can kayıplarına yol açabilecek yeni salgın riskleriyle karşı karşıya bulunuyor. Daha da önemlisi COVID – 19’dan çok büyük bir riskleri barındıran küresel iklim değişikliği dünyamızı tehdit ediyor. İnsanlık için vahim sonuçları olabilecek bu tehditle baş edebilmek için uluslararası toplumun kısa, orta ve uzun vadeli eylem planlarını belirleyerek hızla harekete geçmesinden başka çare görünmüyor. Küresel iklim değişikliğini bütün boyutları ile tartışmaya açacağımız zirvede, ‘yeni normal’in kodlarını çözmeye çalışırken sürdürülebilir enerji gibi kritik konuları da mercek altına alacağız.”

Akkan Suver, yüz yüze ve sanal olarak ikiz formatta gerçekleştirilecek zirvenin son gününde Türk ve yabancı iş insanlarının katılımı ile bir yuvarlak masa toplantısı düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. 

MUSTAFA GÜLTEPE: ÇEVRE DOSTU VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİMDE SEKTÖRE ÖNCÜLÜK EDİYORUZ

#reklam#

İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe de Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin insanlığın ortak sorunlarına çözümlerin önerildiği uluslararası bir düşünce platformu olduğunun altını çizdi. Zirvede bu yıl yine insanlık için çok kritik başlıkların ele alınacağını belirten Gültepe, şöyle devam etti:

“Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin gündemini oluşturan konular, küresel ekonominin tüm aktörlerini olduğu gibi Türk Moda Endüstrisi’ni de yakından ilgilendiriyor. Türkiye’nin hazır giyim ihracatının yüzde 70’e yakın bölümünü gerçekleştiren İHKİB olarak daha önce olduğu gibi pandemi sürecinde ve sonrası için sektöre liderlik etme sorumluluğumuzun bilinci ile hareket ediyoruz. Özellikle dijitalleşme konusunda yıllardır yürüttüğümüz çalışmaların karşılığını salgın döneminde aldık. Bir yandan salgının olumsuz etkileri ile mücadele ederken diğer taraftan bizi 33 milyar dolarlık ihracat hedefimize taşıyacak stratejimizi uygulamaya ve sektörü dönüştürecek hamlelerimize ara vermeden devam ettik. 2018’de başlattığımız ve AB tarafından desteklenen Tasarımdan Üretime: Türkiye'de Hazır Giyim Sektörünün Dijital Dönüşümü Projesi’nde sona yaklaştık. Proje kapsamında sektöre danışmanlık hizmeti vermek üzere Dijital Dönüşüm Merkezi’ni kurduk. Bilindiği gibi AB, Yeşil Mutabakat çerçevesinde 2050’de sıfır karbon hedefini önüne koydu. Küresel markaların önemli bir kısmı da 2025’ten itibaren tedariklerini sürdürülebilir ürünlerden yapacaklarını ilan ettiler. Biz de çevre dostu ve sürdürülebilir üretim konusunda sektöre öncülük etme bilinciyle hareket ediyoruz. AB tarafından desteklenen iki proje üzerinde yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Bu projelerden ilki ile sektörün karbon ayak izinin ölçümü ve azaltılmasını sağlayacağız. Döngüsel ekonomi projemizle de sektörün yenilikçi yapılanmasını geliştireceğiz.” 

Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin açılışı artık gelenekselleştiği gibi bir de moda gösterisine sahne olacak. İHKİB’in sponsorluğunda gerçekleştirilen bu etkinlikte Tasarımcı Ceren Ocak, Sonbahar / Kış koleksiyonunu sanal platformda sergileyecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem