İş'te Gündem

Alpaslan Baki Ertekin'in hayali gerçek oldu! O derneğe başkan oldu!

Mobilya sektörünün öne çıkan oluşumlarından MOSDER'de olağanüstü seçimi kaybeden Alpaslan Baki Ertekin hangi derneğe başkan seçildi.
Player yükleniyor...
Haberler / EKONOMİ
1 Şubat 2022 Salı 00:00

Mobilya sektörüne öncülük etmek için sektörün önde gelen markaları tarafından kurulan Türkiye Mobilya ve Yatak Sanayicileri Derneği (MOYSAD), ilk genel kurulunu gerçekleştirerek başkan ve yönetim kurulu üyelerini belirledi.

Derneğin ilk başkanı Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin oldu.

İki yıl derneğin başkanlığını yürütecek olan Ertekin, sektörde birlik ve beraberliğin yeniden tesis edilmesinin önemine vurgu yaparken derneğin bu anlamda hem sektöre yeni heyecan hem de büyük bir güç katacağını söyledi.  Mobilyacılar rahatsız! TMSF şirketleri MOSDER seçimlerine müdahale etti, kaybetti!

Başkan Ertekin, amaçlarının sektörün özellikle dış piyasaya açılmasına öncülük etmek olacağını sözlerine ekledi.

MOSDER'DE SEÇİMİ KAYBETTİ, YENİ DERNEK KURULDU

Mobilya sektörünün öne çıkan oluşumlarından MOSDER'de geçen yıl olağanüstü seçime gidilmişti. Olağanüstü genel kurulun nedeni ise TMSF yönetiminde bulunan İstikbal ve Bellona gibi markaların sahibi Erciyes Anadolu Holding'in CEO'su Alpaslan Baki Ertekin'in MOSDER Başkanı olmak istemesi.

#reklam#

 İki listenin yarıştığı seçimlerde kaybeden listenin başında TMSF bünyesindeki Erciyes Holding'in CEO'su yer alıyordu. TMSF şirketlerinin büyük markalarla bir olup seçimlere girmesi rahatsızlık yaratmıştı. 

Seçimlerden hemen önce 13 İnegöllü mobilya firması derneğe üye yapıldı. Bu firmalar 23 oy kullanma hakkına sahip.

Erciyes Anadolu Holding'in CEO'su Alpaslan Baki Ertekin'in listesi bu yüzden seçimi kaybediyor.

Weltew Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, bir son dakika golü atıyor. İşte bu da bardağı taşıran son damla oluyor ve derneğin kurucu üyesi olan sektörün marka firmaları ayrılıyorlar.

Ayrılma nedenleri ise derneğin fiiliyatta “İnegöllü mobilyacılar derneği” olarak bölgesel dernek halini almış ve amacından çıkmış olması.

Buna neden olarak ise derneğin eski başkanı, İnegöl'de üretim yapan Ahmet Güleç gösterimişti.  MOSDER'de ipler koptu; istifalar başladı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem