İş'te Gündem

Akbank, bu kez emekliye o parayı ödeyecek

Bayram İkramiyesi ve maaş promosyonu konusunda emeklileriyle davalık olan Akbank, bu kez gönül alıyor. 5 bin liralık ikramiyeyi tüm emeklilerine ödeyecek.
Akbank, bu kez emekliye o parayı ödeyecek
Haberler / İŞTEFİNANS
4 Kasım 2023 Cumartesi 17:29

Akbank, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen 2/1669 sayılı kanunla yasallaşan 5 bin liralık ikramiyeyi ödeme kararı aldı.

Daha önce emeklileriyle bayram ikramiyesi ve maaş promosyonu konusunda davalık olan Akbank bu kez tüm emeklilerinin gönlünü alacak bir karara imza attı.

Banka, çalışmayan tüm emeklilerine 5 bin liralık ikramiyeyi ödeme kararı aldı. Akbank emeklilerinin bağlı olduğu Aksandık, 5 bin liralık ikramiyeyi ödeme kararı alan ilk sandık oldu.

Aksandık yetkilileri, yasal çalışmaların kısa sürede tamamlanıp, ikramiyenin çalışmayan tüm emeklilerin hesaplarına yatacağını bildirdiler.

KAAN GÜR FARKI

Akbank çalışanları genel müdürlük koltuğuna Kaan Gür’ün atanmasıyla bir çok özlük haklar konusunda değişim yaşanacağı yolunda beklentiye girmişlerdi.

Emeklilere bayram ikramiyesinin ilk Akbank tarafından ödeme kararının alınmasında bu değişimin bir parçası olduğu yolunda yorumlar yapılmasına neden oldu.

Akbank daha önce bayram ikramiyesini ödememiş ve binlerce çalışanıyla mahkemelik olmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem