İş'te Gündem

Erdoğan, F-35 ve S-400 için Biden'e ne söylediğini açıkladı

Bakü’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, F-35 ve S-400'le ilgili soruları cevaplandırdı
Player yükleniyor...
Haberler / GÜNDEM
17 Haziran 2021 Perşembe 00:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden'la yaptığı görüşmeyle ilgili açıklama yaptı: "Türkiye olarak gerek F-35 gerekse S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin" dedim. Çünkü biz F-35'te üzerimize düşeni yaptık.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Brüksel ve Azerbaycan ziyareti sonrasında ülkeye dönüşünde gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şöyle:

– Terörün hedefi olan bir müttefikin yanında durmak yerine o müttefikin mücadele ettiği terör örgütlerini tercih etmek tarihi bir hatadır. Terör örgütlerini destekleyenler, onlara cesaret verenler ne büyük bir yanlış yaptıklarını er ya da geç anlayacaklar.

SORDUM AMA CEVAP ALAMADIM

#reklam#

– (Biden’la yaptığı görüşme) Türkiye olarak gerek F-35 gerekse S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin, dedim. Çünkü biz F-35’te üzerimize düşeni yaptık. Biden’a “Terör örgütü YPG ile mi yoksa NATO müttefikiniz Türkiye ile mi hareket edeceksiniz?” diye sordum. Ancak cevap alamadım.

– ABD’nin Afganistan’dan çekilme kararı sonrasında, Türkiye burada çok daha fazla sorumluluk alabilir.

– Ermenistan, güven artırıcı adımlar atmaya başlamalı. Döşediği mayınların haritalarını Azerbaycan’la paylaşması bu yönde önemli bir ilk adımı teşkil edecektir.

PUTİN İLE İKİLİ GÖRÜŞME YAPACAĞIZ

– (Zengezur koridoru) Rusya tarafında geciktirme niyeti olduğuna ihtimal vermiyorum, tam aksine yardımcı bir hava içinde; yakın zamanda Putin’le ikili görüşme yapacağız.

– (Corona virüsü) Yoğun aşı süreci pek çok yerde rahatlama meydana getirdi; temenni ederim ki Eylül-Ekim gibi biz de kendi aşımızı üretmiş oluruz.

– Cumhur İttifakı’nın adayı belli; dolayısıyla bizim karşımıza kimin çıkacağı bizi pek de ilgilendirmiyor.

– Libya’da rafinaj konusunda Azerbaycan ile birlikte adım atabiliriz.

#reklam#

– Seçim Yasası ile ilgili hazırlanan paketi Cumhur İttifakı’nın tarafı (MHP’ye) ulaştırmış durumda. Oradan yapılacak dönüşten sonra biz tekrar değerlendirmemizi yapıp adımlarımızı ona göre atacağız.

– Anayasa ile ilgili taslak çalışma tamamlandı müttefikimiz MHP’ye vermenin hazırlığı içindeyiz.

– Aşılamada 16 Haziran itibarıyla birinci ve ikinci doz toplamında 37 milyonu geçmiş durumdayız.

– Umuyoruz ki maskelerin takılmaya gerek görülmeyeceği bir döneme girelim. “Maskeleri ne zaman çıkaracağız?” sorusunun cevabını Sağlık Bakanı en kısa zamanda verir. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem