İş'te Gündem

Bakan Albayrak: Türbülanstan çıktık...

"17 yıllık AK Parti iktidarlarında ilk kez yıllık cari fazla verdik"
Player yükleniyor...
Haberler / İŞTEFİNANS
9 Ağustos 2019 Cuma 00:00

Albayrak "Yaşanılan tarihi kur ataklarına rağmen dengelenme sürecini hedeflerimizin de ötesine taşıdık. Türbülanstan çıktık, ithalattaki köpüğü azaltırken, ihracatı artırarak 17 yıllık AK Parti iktidarlarında ilk kez yıllık cari fazla verdik" açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 12 aylık cari fazlanın 538 milyon dolar olmasına dair, "Yaşanılan tarihi kur ataklarına rağmen dengelenme sürecini hedeflerimizin de ötesine taşıdık" değerlendirmesi yaptı.

Albayrak Twitter'dan cari rakamlara ilişkin olarak açıklamada bulundu. "17 yıllık AK Parti iktidarlarında ilk kez yıllık cari fazla verdik" diyen Albayrak şu tweet'leri paylaştı:   Cari denge haziranda 548 milyon dolar açık verdi

#reklam#

"Yaşanılan tarihi kur ataklarına rağmen dengelenme sürecini hedeflerimizin de ötesine taşıdık. Türbülanstan çıktık, ithalattaki köpüğü azaltırken, ihracatı artırarak 17 yıllık AK Parti iktidarlarında ilk kez yıllık cari fazla verdik."

"Katma değerli üretime ve ihracata dayalı ekonomi için dönüşümü sağlayarak, cari fazladaki bu başarıyı kalıcı hale getirmeyi amaçlıyoruz. Sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme için gerekli tüm adımları atacak ve ekonomide arzu ettiğimiz seviyeye ulaşacağız."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem