İş'te Gündem

66 milyon liralık saatini satmak istedi, gaspçıların hedefi oldu

İstanbul’da yaşayan Ömer Uğurlu, değeri 66 milyon lira olan ve üzerinde 1300 adet pırlanta yer alan beyaz altın kaplamalı saatini satmak isterken gaspçıların hedefi oldu
66 milyon liralık saatini satmak istedi, gaspçıların hedefi oldu
Haberler / GÜNDEM
5 Ağustos 2024 Pazartesi 08:00

İstanbul'da yaşayan ve ticaretle uğraşan işadamı Ömer Uğurlu (42) 2001'de 1.2 milyon dolara satın aldığı ve üzerinde 1300 adet pırlanta olan beyaz altın kaplamalı Quinting marka saati, satmak isterken gasp edildi.

Maddi sıkıntı nedeniyle saati satmak isteyen Uğurlu, geçtiğimiz yıl ekim ayında Kapalıçarşı'da tanıştığı Mehmet G'den (40) saate alıcı bulmasını istedi.

Mehmet G'nin tanıştırdığı Ahmet K. (31) ve Mesut A. işadamına, saatin güncel değerinin 2 milyon dolar (66 milyon Türk lirası) olduğu için satmanın zor olduğunu söyledi.

ÇEVRESİ SARILDI

Sabah'tan Armağan Yılmaz'ın haberine göre Mehmet G, daha sonra Uğurlu'yu peşin paralı alıcı olduklarını belirttiği Sinan D. (23), İzzettin O. (31) ile bir araya getirdi.

Alıcıların halinden şüphelenen Uğurlu, saati alıp yürüyerek oradan ayrıldı ancak Mehmet G. ve Sinan D., Uğurlu'yu takibe başladı.

Bu sırada Uğurlu'nun motosikletle önünü kesen 4 gaspçı, ateş açıp saati istedi.

32 YIL İSTENİYOR

İşadamının yere düşmesinden faydalanan Mehmet G. saatin olduğu çantayı alıp gaspçılara verdi. Şikayet üzerine olaya karıştığı tespit edilen 7 şüpheliden 5'i yakalandı.

3 şüpheli tutuklanırken 2 şüpheli adli kontrolle serbest kaldı. Firari 2 şüpheli için arama çalışmalarının sürdüğü ve saatin izine rastlanılamadığı öğrenildi.

Uğurlu'nun Mehmet G. aracılığıyla tanıştığı kişilerin olaya karıştığı belirlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede; şüphelilerin, buluşma yerine gelip keşif yaptıkları ve Uğurlu'yu gasp ettikleri kaydedildi. Şüpheliler hakkında 32 yıl hapis istendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem